Esteve Calzada: “No prendrem decisions fins que no tinguem l’inversor lligat”

Tot just dos anys després de la seva presentació com a inversor del Sabadell, Esteve Calzada ha tornat a comparèixer a la sala de premsa de la Nova Creu Alta. Aquest cop ho ha fet per a respondre les preguntes sobre el present i el futur més immediat del Centre d’Esports Sabadell. L’arribada d’un possible inversor i l’actualitat econòmica del club han sigut els principals temes de què Calzada ha parlat durant la seva compareixença.

Amb la parcel·la esportiva del club en un segon pla, l’actualitat del Sabadell passa ara per la Junta General d’Accionistes que se celebrarà el dilluns 17 de juny. Un Junta que, en paraules de Calzada, “és un formalisme dins el procés de regularització del club per a aprovar una sèrie d’operacions”. El que sí ha explicat Calzada és que, en cap cas, l’arribada de l’inversor estarà lligada a la Junta del pròxim dilluns.

El futur més immediat del club, però, sí que està condicionat a l’arribada d’un inversor. “Tenim converses avançades amb possibles inversors, però volem treballar amb la màxima discreció i prudència”, ha reconegut Calzada sobre l’arribada de l’inversor. De fet, Calzada ha comentat que la situació és similar a la de la temporada passada, però aquest cop volen ser prudents. “L’any passat teníem aparaulat un inversor, però al final no es va tancar res i, per tant, aquest any no iniciarem res sense una seguretat financera garantida“, ha explicat Calzada.

Calzada també ha parlat de la situació financera del club i dels deutes més immediats amb treballadors i jugadors. “Aquest any hi ha hagut moments en què no hem tingut finançament i hem hagut de parlar amb els jugadors. Hi ha un endarreriment de dos mesos amb els jugadors i d’un mes amb els treballadors, però el club es posarà al dia en les pròximes setmanes”, ha assegurat el president.

“Volem ser ambiciosos”

Tot i els problemes econòmics, Calzada ha explicat que el club no està aturat. “La direcció esportiva segueix treballant per portar jugadors i els jugadors ens truquen per venir a Sabadell”. A més, i en relació amb la feina del club, el lleidatà ha desvetllat que la setmana vinent es presentarà la campanya de socis.

L’arribada d’un inversor no es produirà el dia 17, però Calzada ha enviat un missatge de tranquil·litat respecte al futur del club. “El grup inversor amb el qual estem parlant vol que seguim al club i, tot i que no puc garantir que nosaltres seguirem, el Sabadell competirà a Segona B”. A més, Calzada ha explicat que entitats com el Consejo Superior de Deportes deuen diners al club. “El CSD ens deu 350.000 euros, uns diners amb què comptàvem i que estem tractant de rebre per posar-nos al dia”.

Finalment, Calzada ha parlat del deute del club, que està sent un dels principals problemes per atraure els inversors. “El deute del Sabadell tira enrere molts inversors i volem reestructurar aquest deute per a facilitar la fer un equip més competitiu i ambiciós la temporada vinent”, explicava un Esteve Calzada que ha reconegut que el grup inversor no és de Sabadell i que està format per diverses persones interessades a invertir al Sabadell.

Foto: Esteve Calzada durant la roda de premsa | Críspulo Díaz.