Més orgull que futbol a Son Malferit

El Sabadell va sumar el 16è empat de la temporada (1-1) davant l’Atlètic Balears tot i quedar-se amb nou jugadors una part del partit. L’àrbitre Antonio Santos Pargaña va ser la figura més destacada d’un partit on no es va veure pràcticament futbol. 

Óscar Cáceres | El Sabadell es va trobar una sèrie d’adversitats a Son Malferit a les quals va poder fer front per tal de sumar un valuós punt. El primer contratemps pels homes de Toni Seligrat va arribar a l’escalfament, ja quan faltaven 10 minuts per l’inici del partit el migcampista de Navarcles Marc Martínez va notar molèsties i va cedir el seu lloc a Adri Díaz. Pel que fa a el matx, després d’uns primers minuts de tempteig entre ambdós equips, al minut 15, en la primera arribada dels de Mànix Mandiola a l’àrea del Sabadell, Santos Pergaña va assenyalar penal en una falta inexistent de Dani Gómez a Julio Delgado. Francesc Fullana, màxim golejador balearico, no va fallar des dels onze metres i va inaugurar el marcador a Son Malferit.

Després d’uns minuts sense gairebé futbol, quan faltaven 5 minuts per arribar al descans el cordovès Hugo Díaz va intentar superar a Roberto amb una vaselina però la pilota va sortir per sobre del travesser. Quan el partit ja arribava al seu equador, Antonio Santos Pargaña va tornar a ser protagonista, ja que va mostrar targeta vermella directa a Víctor Martínez per un suposat cop de colze quan el jove mataroní disputava una pilota per dalt. El matx va arribar al descans amb 1 a 0 al marcador gràcies al gol de Francesc Fullana des de la pena màxima.

A la sortida de vestidors es va veure a un Sabadell més endollat respecte al de la primera meitat tot i estar amb un home menys sobre la gespa. Al minut 55, Arturo Rodríguez va rebre una pilota d’esquena a la frontal de l’àrea i va forçar una falta que, 1 minut més tard, el capità Migue González va executar a la perfecció. Aulestia només va poder mirar com la pilota es colava per l’escaire dreta de la porteria. 10 minuts més tard del gol arlequinat, Arturo va poder el segon pel Sabadell però la seva rematada va sortir alta per ben poc.

Però quan el Sabadell estava gaudint dels millors minuts del partit, el sevillà Santos Pargaña va tornar a ser protagonista i va mostrar la segona groga a Pol Moreno. Els arlequinats es van quedar amb 9 jugadors sobre la gespa quan encara quedaven 20 minuts pel xiulet final. A partir d’aquest moment l’Atlètic Balears va tancar al Sabadell al seu camp i va obligar a Roberto a lluir-se en difrents ocasions. Al minut 87 Arturo va tenir la victòria a les seves botes després de recórrer més de mig camp amb la pilota controlada, però un cop davant d’Aulestia el cartaginès no va saber definir. Ja en el temps addicional l’àrbitre va expulsar a Biel Guasp per doble amonestació.

Amb el d’avui el Sabadell ja suma el 16è empat de la temporada i està només 3 d’igualar el seu rècord personal (19 a la temporada 2016-2017). Els arlequinats rebran a l’Atlético Saguntino diumenge que ve (12h), qui avui ha empatat a 1 davant l’Olot a Morvedre.

Foto: Sendy Dihör